maanantai 1. joulukuuta 2014

Niin paljon kerrottavaa, mutta niin vähän aikaa sekä etiopialaista lounasta

Olen viettänyt tänään monta tuntia palavereissa ensi vuoden business planning-budjetoinnin merkeissä numeroita pyöritellen ja sen jälkeen syöksynyt viemään Isabellaa uimakouluun sekä käynyt itse yhdeksän kilometrin rivakalla sauvakävelylenkillä. Tällä hetkellä ei siis paljoa liiku päässä muuta kuin, että en malta odottaa pääseväni katsomaan jakson Breaking Badia. Se on muuten ihan huikea ja todella koukuttava sarja, suosittelen tutustumaan!

Samaan hengenvetoon suosittelen Kuningatar Sabaa, joka on etiopialainen ravintola Töölössä. Nautin siellä hiljattain herkullisen ja todella täyttävän lounaan, joka sisälsi muun muassa afizaa (vihreitä linssejä, sipulia ja chilipippuria sinappikastikkeessa), misir wotia (sipulin, valkosipulin ja yrttien kanssa kypsennettyjä berberillä maustettuja punaisia linssejä) ja pinaattia Indsera-leivällä. 
 photo IMG_4308_zpse33f961b.jpg

Ollessani vaihdossa Etelä-Afrikassa sekä matkustellessani Botswanassa ja Namibiassa, olen tutustunut hieman eteläisen Afrikan ruokakulttuuriin, mutta itäinen alue on minulle ihan tuntematonta ja siksi oli mukava päästä maistamaan etiopilaista ruokaa.
 photo IMG_4311_zps9536879f.jpg
 photo IMG_4328_zpse5514516.jpg
Villakangastakki: Primark, laukku: Louis Vuitton, hattu: H&M, saappaat: Vagabond
Wool coat: Primark, bag: Louis Vuitton, hat: H&M, boots: Vagabond

Nyt Breaking Bad-jakso kutkuttaa jo sen verran, että toivottelen kaikille mukavaa alkanutta joulukuuta!

Today I have spent several hours on business planning-meetings budgeting next fiscal year, which was followed by rushing to take my daughter to her swimming school class. I also went for a sweaty power walk, so now it is really time to call it a day and have some relaxation with an episode of Breaking Bad, which I highly recommend. 

I also recommend Ethiopian food as I recently paid a visit to Queen Sheba restaurant located in Helsinki Finland. I had a tasty lunch with some vegetarian afiza, misir wot and Indsera-bread among other delicious ingredients. I have been an exchange student in South Africa and visited Namibia and Botswana too, so I have got some experience of Southern African food, but I have been unfamiliar with Eastern African food, so it was great to get a chance to taste it finally. Now I am wishing you all a great start for December and heading to watch some Breaking Bad!

0 kommenttia :